Foto. Neki genijalac je ovako pokušao švercati BMW u Srbiji

Automobil je bio smješten u prikolici kamiona, iza cerada, postavljen na vreće s industrijskim sirovinama

FOTO: Uprava carina Republike Srbije

Srpska carina pohvalila se prilično neobičnim ulovom – netko je cijeli BMW sakrio ispod cerade kamiona. Kako pišu na svojim stranicama, carinici u ispostavi Gornji Milanovac pronašli su 29. veljače cijeli automobil pod ceradom zahvaljujući, kako kažu, analizi rizika.

Carinski službenik rutinski je išao pregledavati pristigle kamione, pa tako i jedan koji je, prema dokumentaciji, iz Slovenije prema Srbiji prevozio sirovine za proizvodnju boja i lakova. Nakon što je s prikolice razmaknuta cerada, carinici su ostali iznenađeni BMW-om koji je bio postavljen povrh vreća punih sirovina.

BMW je bio bez registracijskih pločica, a s obzirom na visinu na kojoj je bio smješten, ali i težinu automobila, za njegov utovar bio je potreban prilično velik viličar. Automobil se trebao, pišu iz carine, “dobro osigurati” kako se ne bi pomaknuo tijekom vožnje.

У мору робе коју кријумчари свакодневно покушавају да прокријумчаре преко границе, посебно место заузимају аутомобили,…

Posted by Uprava carina Republike Srbije on Monday, March 4, 2024

Spriječili i pokušaj šverca Porschea

Uz BMW na vrećama sirovine, carinici su u odvojenom slučaju spriječili i pokušaj švercanja luksuznog Porschea Panamere 4s, procijenjene vrijednosti 77.000 eura, preko graničnog prijelaza Batrovci dalje u Hrvatsku. Carinici su posumnjali da je riječ o nečem čudnom kada je na izlaz iz zemlje stigao Porsche sa stranim registracijama i srpskim državljaninom za upravljačem.

Vozač je carinicima rekao da nema ništa za prijaviti, a nakon detaljnije kontrole, ustanovljeno je kako on zapravo nije vlasnik vozila kojim je htio u inozemstvo. Muškarac za upravljačem nije imao boravišnu dozvolu niti radnu vizu u inozemstvu, što je uvjet za upravljanje vozilom sa stranim registracijama. Stoga, carinici su privremeno zaplijenili automobil do okončanja postupka.