Foto. Ovo je avion koji se srušio u Istri: 'Slomila su se krila, a iz zrakoplova je curilo gorivo'

U nesreći je jedna osoba lakše ozlijeđena

Foto: istarski.hr
FOTO: istarski.hr

Policijska uprava istarska je jučer oko 14:30 sati zaprimila dojavu da je u Vrsaru došlo do pada lakog zrakoplova. U nesreći je jedna osoba lakše ozlijeđena. Istarski.hr objavio je prve fotografije aviona.

Foto: istarski.hr istarski.hr

Avionom je upravljao 56-godišnjak iz Kaštelira, a uz njega u avionu je bio 52-godišnjak iz Poreča, koji je u padu zrakoplova zadobio ozljede, piše Glas Istre.

Očevid je u tijeku

Kako doznaje Novi list, avion je dijelom u letu zahvatio stablo te se srušio nedaleko od sportskog aerodroma u Vrsaru. Pretpostavlja se da je pad aviona uzrokovan tehničkim kvarom, piše Novi list.

Foto: istarski.hr istarski.hr

O događaju je upoznata i nadležna Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu kao i nadležno državno odvjetništvo koje je na mjestu događaja naložilo obavljanje očevida.

Foto: istarski.hr istarski.hr

Vatrogasci su dojavu o padu zrakoplova dobili u 14.25 sati i odmah smo se uputili u Vrsar s dva vatrogasna vozila i tri vatrogasca.

“Na putu do aerodroma dobili smo dojavu da su putnici sami izašli iz zrakoplova, nakon pada. Živi su, na sreću. Kad smo došli na mjesto pada vidjeli smo da zrakoplov ne gori, ali je postojala opasnost od zapaljenja. U padu su se slomila krila aviona i puštao je benzin. Naši vatrogasci preventivno su nabacili pjenu preko aviona i zatvorili sve rezervoare, odspojili akumulator i na kraju su ispumpali preostali benzin iz rezervoara, za svaki slučaj”, kazao je zapovjednik porečkih vatrogasaca Denis Matošević za 24 sata.