Foto. Pokopan 22-godišnjak koji je ovog vikenda brutalno ubijen u Splitu, na sprovod došle stotine ljudi

Na sprovodu su se okupile stotine ljudi

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Stotine ljudi okupile su se na splitskom Lovrincu na sprovodu Luke Bančića, 22-godišnjeg mladića koji je ovog vikenda ubijen u Splitu. Ubojstvo se dogodilo u noći s petka na subotu. Glavni osumnjičeni za njegovo ubojstvo je 31-godišnjak Ante Rušić.

Ante je na pločniku nakon verbalnog i tjelesnog sukoba s 22-godišnjakom otišao u stan po nož. Zatim se vratio do 22-godišnjaka i ubo ga nožem u desnu stranu prsa nanijevši mu ranu od koje je pola sata kasnije mladić preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Umro na putu do bolnice

Splitom se u subotu proširila uznemirujuća snimka nastala neposredno nakon ubojstva 22-godišnjaka. Na snimci se vidi kako 31-godišnjak koji je osumnjičen za ubojstvo ostaje stajati s nožem u rukama, dok mladić kojeg je ubo leži na tlu.

U pozadini snimke se čulo da netko viče kako treba nazvati hitnu. Napadnuti mladić umro je na putu do bolnice. U KBC-u Split pokušavali su ga reanimirati, no bezuspješno.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Uhićen i brat ubojice

Uhićen je i njegov brat Frane Rušić (37) koji je s mlađim bratom također sudjelovao u verbalnom i tjelesnom sukobu na ulici. Dalmatinski portal piše da je 31-godišnji Ante, kojeg policija sumnjiči za ubojstvo, ranije osuđen na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora zbog sitnih krađa.

Također, prije dvije godine osuđen je na uvjetnu kaznu jer se provozao na tuđem motoru. Stariji brat Frane ima desetak predmeta na sudu, a portal navodi da je i pokrao bivšeg splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu.