Foto. Policajci priveli Ivana Pernara na šibenski sud. Opet se smucao oko škola, sve je snimljeno

Danas je došao ispred Tehničke škole u Šibeniku, a policija ga je opet privela

08.02.2024., Sibenik - Ivan Pernar bivsi saborski zastupnik priveden na prekrsajni sud. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon što je jučer u Splitu priveden pa pušten na slobodu, Ivan Pernar danas je nastavio svoju bizarnu turneju po školama. I opet je zbog njega morala intervenirati policija. Danas je došao ispred Tehničke škole u Šibeniku, a policija ga je opet privela.

Fotoreporteri Pixsella snimili su ga i pred šibenskim sudom na koji je u pratnji policije priveden nakon novog incidenta.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija potvrdila privođenje

U videu koji je objavio na TikToku vidi se kako ga policija legitimira. “Recite gospodine, što hoćete od mene. Može, dat ću vam osobnu iskaznicu rado. Svi snimajte da vidite kako se hrvatska policija ponaša”, govori Pernar okupljenim učenicima pa policajcu daje osobnu iskaznicu. Na poziv da ode s njima u policijsku postaju, Pernar mu govori: ” ako jesam uhićen, neću pružati otpor, ako nisam uhićen, ostajem tu”.

Policajac mu odgovora da nije uhićen, ali da pričeka. Tu se Pernarov video prekida. U drugom videu koju je objavio 24 sata vidi se kako Pernar naposljetku odlazi iz kruga škole u pratnji policajaca.

@ipernar

♬ original sound – Ivan Pernar

Policija je objavila kratko priopćenje o incidentu: “Temeljem upita i medijskih napisa obavještavamo vas kako su policijski službenici Policijske postaje Šibenik u službene prostorije doveli 39-godišnjaka nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju. Po okončanju postupanja obavijestiti ćemo vas o utvrđenom”, naveli su.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jučerašnji incident

Pernar je jučer priveden ispred Pomorske škole u Splitu. Na ​okupljanju ​je organizirao i održao ‘natjecanje u izdržaju i sklekovima’ u koje je uključio više učenika srednje škole, te je pobjednike novčano nagradio, a to mu je i inače praksa dok obilazi škole.

Sudac Općinskog prekršajnog suda u Splitu izrekao mu je mjeru zabrane pristupa odgojno-obrazovnim institucijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji na tjedan dana te je pušten na slobodu.

Nekadašnji saborski zastupnik o svojim posjetima srednjim školama vrlo ponosno izvještava na društvenim mrežama.