Foto. Policija na Visu otkrila plantažu konoplje

Kod osumnjičenog su pronašli i više od 800 grama speeda, kao i kokain

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Policija je na otoku Visu otkrila plantažu marihuane i uhitila 58-godišnjaka, osumnjičenog da je zasadio i uzgojio 24 stabljike konoplje. Radi se o stabljikama visine od 115 do 165 centimetara, s više od 0,3%THC-a. Na mjestu događaja obavljen je očevid i pronađene stabljike su oduzete.

Pretragom doma kojim se muškarac koristi, policijski službenici pronašli su i dvije plastične vrećice u kojima se ukupno nalazilo 822,8 grama speeda, 32 grama kokaina spakiranog u pet plastičnih vrećica, te 56, 2 grama konoplje s više od 0,3% THC-a u šest plastičnih vrećica. Pronašli su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje s vidljivim tragovima amfetamina i konoplje.

Svi pronađeni predmeti su oduzeti, a muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije kako bi se nad njim provelo kriminalističko istraživanje.

PU splitsko-dalmatinska

Droga za daljnju neovlaštenu prodaju

Utvrđena je osnovana sumnja da je proizveo i posjedovao drogu namijenjenu za daljnju neovlaštenu prodaju te je na taj način ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i danas je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Kriminalističko istraživanje inicirali su policijski službenici Službe kriminaliteta droga, uz potporu Postaje pomorske policije Split, Policijske postaje Hvar i Policijske postaje Vis.

PU splitsko-dalmatinska