Foto. Policija objavila zašto se vozač šlepera kod Vinkovaca zabio u kuću i uletio u dječju sobu

Djevojčica je lakše ozlijeđena

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Dvije osobe ozlijeđene su u u srijedu ujutro u prometnoj nesreći u Mirkovcima kod Vinkovaca, nakon što je kamion sletio s ceste i kabinom probio kuću, javlja vukovarsko-srijemska policija.

Nesreća se dogodila oko 6:26 sati u centru sela Mirkovci. Vozačka kabina probila je zid kuće. U nesreći su ozlijeđeni vozač i osoba iz kuće koji su na obradi u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, a zasad nema podataka o njihovim ozljedama.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Davor Javorovic/PIXSELL

Zaletio se u kuću

Policija je na mjestu događaja obavila očevid kojim je utvrđeno da je vozač teretnog vozila, slovenskih registracijskih oznaka, 40-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije. Vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake ceste u Ulici Branka Radičevića u Mirkovcima, već je vozilo pomaknuo ulijevo, prešao preko lijeve trake i bankine i sletio na zelenu površinu.

Zatim je udario u crpnu stanicu za otpadne vode i ormar električnih instalacija, a onda i u ogradu obiteljske kuće 86-godišnjakinje i naposljetku u zid obiteljske kuće koju je probio. U tom trenutku u prostoriji kuće u kojoj je urušen zid nalazila se maloljetnica.

Vozač teretnog automobila i maloljetnica prevezeni su vozilima Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije u Opću Županijsku bolnicu, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Obavljenim alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozaču teretnog automobila. Zbog počinjenog prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću u kojoj ima ozlijeđenih osoba, vozaču je uručen obavezni prekršajni nalog.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Davor Javorovic/PIXSELL

‘Pao je krov na dijete’

Vlasnik kuće Marko Miškić potvrdio je ranije za 24sata da se kamion zabio u sobu njegove djevojčice, opisao je i što se točno dogodilo. “Cijela kuća se zatresla. Žena je plakala i vrištala: ‘Pao je krov na dijete’. Curica je bila u toj sobi, ima 14 godina. Bila je ispod ruševina. Razvalio sam vrata i izvukao je”, ispričao je.

Vlasnik kuće Marko Miškić. Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Davor Javorovic/PIXSELL

“U bolnici je, dobro je, zašili su joj samo glavu, nije ništa slomila”, rekao je vlasnik kuće u koju se u srijedu ujutro zabio kamion. Više podataka očekuje se nakon očevida koji je u tijeku.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Davor Javorovic/PIXSELL