Video, foto. U poplavljenoj šumi kraj Novske zaglavilo 28 migranata, morali ih izvlačiti HGSS i specijalci iz Lučkog

Specijalci iz Lučkog su helikopterom nadgledali teren

FOTO: PU sisačko-moslavačka

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke javljaju kako je jučer iz poplavljenog područja spašeno skoro 30 ilegalnih migranata. Naime, jasenovačka granična policija dobila je dojavu da se na šumskom predjelu na području Novske nalaze osobe kojima je potrebna pomoć.

Kako se radilo o nepristupačnom terenu i poplavljenom području angažirani su pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko koji su detaljno helikopterom pretraživali teren iz zraka s ciljem lociranja osoba. Nakon lociranja, policijski službenici su se spustili među strane državljane i krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije.

Angažirani su i pripadnici HGSS-a, a nakon akcije spašavanja, utvrđeno je da se radi o 28 stranih državljana. Od toga je 25 muškaraca, dvije žene i jedno dijete. Nezakonito su prešli hrvatsku granicu.

Iznimna opasnost

Policija je u svom priopćenju upozorila na tragedije koje se mogu dogoditi osobama prilikom nezakonitih prelazaka granice. Navode da osobe tako riskiraju svoje zdravlje i živote te da je ulaz u RH izvan graničnog prijelaza, osim što je nezakonit, moguće i iznimno opasan.