Foto, video. Veliko nevrijeme pogodilo Hrvatsku. Rijeka potopljena, tuča poharala Zagorje, stiže i drugi val

Za cijelu Hrvatsku upaljena su upozorenja zbog potencijalno opasnog vremena

FOTO: Pixsell / PU krapinsko-zagorska

Jako nevrijeme spustilo se jutros nad dijelove Hrvatske, a upozorenja Meteoalarma upaljena su za cijelu zemlju. Na području Zaprešića i Zaboka pala je jaka tuča, a na društvenim mrežama objavljene su alarmantne fotografije iz Velikog Trgovišća, Zlatara, Mokrica…

8.51 tuča i u Zlataru

Posted by Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija on Tuesday, October 31, 2023

8.30 Veliko trgovisce Zabok Oroslavje tuča !!

Posted by Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija on Tuesday, October 31, 2023

Rijeka je danas ponovno potopljena. Snimke s društvenih mreža pokazuju da je Verdijeva ulica pod vodom, a Državni hidrometeorološki zavod je objavio da je u Rijeci jutros palo već više od 63 milimetara kiše. ”I u nastavku dana treba računati na jake pljuskove, s njima obilnu kišu, ali ponegdje i prolazno vrlo jak vjetar te tuču”, dodaju meteorolozi.

Verdijeva u RijeciVideo: Edi Fumis

Posted by RiMeteo on Tuesday, October 31, 2023

DHMZ je najavio da će vrijeme u utorak biti umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito, povremeno s kišom, mjestimice će biti obilnih oborina s izraženim pljuskovima i grmljavine, osobito na Jadranu i okolici.

”U drugom dijelu dana postupno smanjenje naoblake. Umjeren jugozapadni i južni vjetar, ponegdje i jak, od sredine dana u okretanju na sjeverozapadni, uz prolazno olujne udare. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na jugozapadnjak, poslijepodne i sjeverozapadnjak te prema kraju dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura većinom od 19 do 24 stupnjeva Celzijevih”, piše DHMZ.

Upaljena upozorenja

Meteorolozi pozivaju na oprez zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. ”Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, dodali su.

Zapadna obala Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, Dalmacija, splitska i riječka regija označeni su narančastim upozorenjem zbog potencijalno opasnog vremena. Upozorenje je u tim područjima izdano zbog vjetra, a ponegdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Za ostatak zemlje meteoalarm je upaljen zbog olujnog vjetra i mogućeg jačeg grmljavinskog nevremena.