Foto. Zagrepčani pred DORH-om zapalili lampione za preminulo pravosuđe. Ekspresno su uklonjeni

Nestali su brže od natpisa "Di si radosti" i "Di si lipa" ispred Mimare

Hrvatski sabor izglasao je danas Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika. Za potvrdu Vladina prijedloga glasalo je 78 zastupnika. Protiv je bilo 60 zastupnika, a dvoje je bilo suzdržano.

Nekako u vrijeme dok je Turudić davao svoj prvi televizijski intervju nakon izbora za novog šefa DORH-a građani su u Rijeci i Zagrebu pokazali što misle o tome paleći lampione. U Zagrebu su lampioni zapaljeni ispred zgrade DORH-a.

U Rijeci su se okupili ispred zgrade suda u Ulici žrtava fašizma. Poruka je ista i u Zagrebu i u Rijeci: danas je preminulo hrvatsko pravosuđe. No, kako javlja Index, lampioni su u Zagrebu ekspresno uklonjeni. Već oko 20:45 sati ih nije bilo.

Umro DORH…

Posted by Ismar Avdagić on Wednesday, February 7, 2024

Rođeno je krhko i slabo, cijeli život na aparatima za održavanje života, nevoljeno, odbačeno od roditelja, na žalost…

Posted by Saša Pavlić on Wednesday, February 7, 2024

Uklonjeni brže od grafita pred Mimarom

Podsjetimo, poruke Ivana Turudića i Josipe Rimac danima su glavna tema u Hrvatskoj, a posebno popularne su one kojima si tepaju: „Di si radosti“ i „Di si lipa“. U ponedjeljak su, u obliku grafita završile i na šperploči postavljenoj u sklopu obnove muzeja Mimara.

No, radnici su već jučer ujutro žurno pristupili uklanjanju grafita. Radnici su se odlučili za najjednostavniju metodu te su jednostavno preko grafita postavili nove šperploče.