Genijalac dana je tip iz Preloga koji je vozio pijan i bez pojasa pa se frontalno zabio u policijski automobil

Ozlijeđeni su službenici iz policijskog vozila, koji su prevezeni u županijsku bolnicu

FOTO: PU međimurska

Sinoć, u srijedu u 19.50 sati u međimurskom naselju Cirkovljani, dogodila se prilično bizarna nesreća. Kako izvještava Policijska uprava međimurska, 44-godišnji vozač s područja grada Preloga upravljao je automobilom čakovečkih tablica pod utjecajem alkohola. Vozio je i bez pojasa, a u krvi mu je ustanovljena koncentracija od 1,07 promila.

Vozeći iz smjera Draškovca prema Prelogu, muškarac je došao do blagog zavoja, prešao na suprotnu traku i frontalno udario u vozilo policije. Za upravljačem policijskog auta bio je 35-godišnji službenik, a u svojstvu putnika nalazila se 18-godišnja policijska vježbenica. Policajac i vježbenica su prevezeni hitnom pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su zadržani na liječenju. Težina ozljeda okvalificirat će se naknadno, javljaju iz policije.

Očevid trajao tri sata

Vozaču koji se uspio zabiti u policiju izdana je naredba o privremenom oduzimanju vozačke, a izuzeti su mu i uzorci krvi i urina, kako bi se testirali na alkohol.

Policija piše da je i oduzela registracijske oznake s njegovog vozila, uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzete registarske pločice.

Očevid je trajao od 19.50 do 22.50 sati, zbog čega je za sav promet bila zatvorena državna cesta broj 20, stoga se promet odvijao obilazno.