Glavaš više nije u BiH: 'Istina je, u Osijeku sam. Uskovitlao sam prašinu, ali normalno sam prešao granicu'

Bio je, tvrdi, i na zagrebačkom Županijskom sudu

FOTO: Josip Regovic/PIXSELL

Nakon što je Branimir Glavaš prije mjesec dana otišao u BiH, kazavši pritom da više ne želi provesti ni dana u zatvoru, sada se vratio u Hrvatsku. Kako je potvrdio za Novi list, trenutno je u Osijeku.

“Nisam dobio nikakvo jamstvo da neću morati u zatvor, ali eto me natrag. Uskovitlao sam prašinu, ali normalno sam prešao granicu i sada se bez ikakvih problema krećem po Hrvatskoj”, kazao je. Bio je, tvrdi, i na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je morao osobno preuzeti dokumentaciju vezanu uz njegov zahtjev za izuzećem suca.

“Sada čekam rješenje o tome zašto mi nije određen pritvor, još ga nisam dobio, a nije ni Državno odvjetništvo koje ima pravo žalbe. Ja sam se, pak, žalio na sudsku kaznu u visini pet tisuća eura jer sam prilikom izricanja presude rekao sucu da nabijem na k… i njega i sud”, ispričao je Glavaš.

‘Sva sreća da se nismo sreli’

Kratko je prokomentirao i susret Vladimira Šeksa i Karoline Vidović Krišto, koji je rezultirao njezinom kaznenom prijavom za prijetnju. “Bio sam baš taj dan u Zagrebu na sudu, poslije sam se sastao s prijateljima i, upravo negdje u vrijeme kad je Šeks napao saborsku zastupnicu, razgovarali smo o tome da odemo do tog restorana.

Na kraju ipak za dlaku nismo. Sva sreća. Zamislite samo da sam i ja još u tom trenutku bio tamo, tko bi mi vjerovao da to nije povezano, s obzirom na to da je Karolina Vidović Krišto nedavno Šeksa prijavila jer je Ivan Jarnjak izjavio da mu je on 2005. priznao da, po nalogu premijera Ive Sanadera, piše podlogu za kaznenu prijavu protiv mene”, kazao je Glavaš za Novi list.

Podsjetimo, županijski sud u Zagrebu je na ponovljenom suđenju u slučajevima ‘selotejp‘ i ‘garaža‘ nepravomoćno osudio Glavaša na sedam godina zatvora za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. godine, dok su njegovi suoptuženici također dobili bezuvjetne zatvorske kazne.