Golema tuga u Zaprešiću. Kolege s Hitne opraštaju se od Ivana: 'Volio je taj opasan sport, bio je zaljubljen u njega. Počivaj u miru'

U Doma zdravlja u Zaprešiću kažu da ih je vijest o tragičnoj smrti njihovog kolege ostavila u nevjerici

Foto: HITNA UŽIVO 194

U padu zrakoplova Cessna nedaleko od Zagreba u subotu je život izgubio mladi vozač Hitne pomoći iz Zaprešića Ivan Đ. (30). Njegovi kolege iz Hitne na Facebooku su se oprostili od njega. Opisali su ga kao osobu koja je voljela opasan sport, svoj posao i pomagati ljudima u nevolji.

“U zrakoplovnoj nesreći koja se jučer dogodila život je izgubio naš dragi kolega i prijatelj Ivan. Ivane, volio si opasan sport volio si svoj posao i pomagati ljudima u nevolji. Nažalost sudbina je htjela da nas napustiš prerano. Počivaj u miru u svom nebeskom letu”, napisali su.

U Zrakoplovnoj nesreći koja se jučer dogodila život je izgubio naš dragi kolega i prijatelj Ivan.Ivane , volio si…

Posted by HITNA UŽIVO 194 on Sunday, May 26, 2024

‘Ne mogu vjerovati što se dogodilo’

Iz Doma zdravlja u Zaprešiću su za Jutarnji list rekli da ih je vijest o tragičnoj smrti njihovog kolege ostavila u nevjerici. Kažu da je bio vrlo stručan u svom poslu, pozitivan i empatičan.

“Ne mogu vjerovati što se dogodilo. Nitko od nas. Sinoć su mi kolege javile što se dogodilo, svi smo zatečeni. U ovom poslu niste samo kolege, jedni ste drugima potpora kroz svakodnevne izazove s kojima se susrećemo. Ma koliko god mi bili profesionalci, neke su situacije emotivno izazovne. Ivan je bio vrijedan, empatičan, profesionalan, što da kažem? Super dečko. Teško mi je bilo što više reći jer još uvijek sam u šoku”, rekao je medicinski tehničar Hitne pomoći iz Zaprešića Petar Piculek.

Inače, ekipi iz zaprešićkog Doma Zdravlja ovo je drugi turbulentni događaj u zadnja dva tjedna. Prije nekoliko dana su iz kante za smeće izvadila bebu, zbrinuli ju i održavali na životu do dolaska u zagrebačku bolnicu.

Bio je zaljubljen u svoj novi hobi

Ivan Đ. je s roditeljima živio u Prigorju Brdovečkom. Petar je Jutarnjem listu ispričao da je njegov kolega Ivan bio zaljubljen u svoj novi hobi – padobranstvo. “Posljednjih godinu dana s velikom strašću pričao nam je o svojim skokovima padobranom, pokazivao nam videosnimke… Baš je volio to što radi i svaku je priliku koristio za skokove. Završio je i za instruktora. Bilo nam je zanimljivo slušati ga i gledati te videosnimke”, ispričao je Petar.

“Baš je uvijek bio spreman pomoći, podijeliti svoje iskustvo sa mnom. Nisu to fraze, jednostavno je bio jako dobar prijatelj i kolega. Iskreno će nam jako nedostajati njegova profesionalnost, žar s kojim je pričao o padobranstvu i njegov otvoreni duh”, rekao Petar.

Podsjećamo, u nesreći su ozlijeđene i četiri osobe. Jedan je putnik s teškim ozljedama kralježnice operiran u KBC-u Dubrava, ostalih troje su prošli s lakšim ozljedama U padu sportskog aviona je ozlijeđena i proslavljena padobranka Veselka Klobučarić-Pirc. Njezin suprug potvrdio je da je stabilno.