Gospođa Marija jutros je štapom obranila ovce od vuka: 'To nije pudlica, to je bila vučina od 60 kila'

Okršaj s gladnom zvijeri opisala je pred kamerama Nove TV

FOTO: Screenshot Nova TV

Gospođa Marija iz Benkovca u subotu ujutro štapom je obranila svoje ovce na koje je nasrnuo vuk. Okršaj s gladnom zvijeri opisala je pred kamerama Nove TV.

“Ovce su bile jedno 30 metara od mene. Kad ja vidim on ide prema ovcama, to nije pudlica to je vučina 60 kila. Ja zaviknem one ‘nee’, ide on u ovce, već ih je zakla ispred sebe, ja za njim, neće on pustiti ovce”, rekla je Marija Karan.

Dohvatio ovcu, pa ju pustio

Kako je gospođa sama čuvala ovce koje su bile na ispaši, nije imala koga pozvati da joj pomogne. Tako je bila prisiljena sama se obračunati s vukom.

“Svašta sam i govorila psovala ‘ostavi se majku ti kud si doša’ i odjednom jednu izdvoji iz ovaca i na nju skoči. Reko ‘ostavi je majku ti kud si došao’ i ta ovca uteče”, ispričala je Marija. “Kada je pogledao u mene, ovca mu otrči”, pojasnila je.

Otjerala je vuka udarcem štapa

Vuk se potom okrenuo prema njoj, priča, pa je štapom preventivno udarila po zemlji da ga otjera. Prijetnja je upalila – se vuk okrenuo i pobjegao.

Prošle su godine vukovi gospođi Mariji usmrtili deset ovaca, kazala je njezina obitelj. Od gladnih grabežljivaca njihovo stado ne može zaštititi čak ni ograda. “Preskoči žicu kao da je ptica”, objašnjava Marija. Gospođa ističe da ju nije strah vratiti se na mjesto napada, ali napominje da će sa sobom svakako i dalje nositi štap.