Gotovo je lažno proljeće. Izdano upozorenje na olujne udare vjetra, za vikend zahlađenje i kiša s grmljavinom

Za vikend će uslijed utjecaja ciklone biti sve nestabilnije

21.07.2023.., Pula -
Nevrijeme u Puli  Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL

I danas će biti iznadprosječno toplo za ovo doba godine, s najvišim temperaturama većinom između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Bit će promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, a malo kiše može pasti uglavnom na Jadranu i u predjelima uz njega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, upozoravaju iz HAK-a.

Sustav Meteoalarm DHMZ-a upozorava na olujne udare jugozapadnjaka u osječkoj, zagrebačkoj i gospićkoj regiji, osobito u višim predjelima. Za sutra je žuto upozorenje na udare vjetra na snazi za cijelu Hrvatsku.

DHMZ

Za vikend sve nestabilnije

I tijekom petka slično. Oborine će uglavnom biti duž Jadrana i u područjima uz Jadran i bit će toplije od prosjeka.

Međutim, promjena vremena je na vidiku. Za vikend će uslijed utjecaja ciklone biti sve nestabilnije. Već tijekom subote, osobito poslijepodne i navečer, postupno će se intenzivirati oborina, ponajprije duž Jadrana i uz Jadran, gdje će lokalno jače kišiti, prognoza je meteorologinje Tee Blažević s N1 televizije.

U nedjelju u većini predjela kišovito, lokalno obilnije, na Jadranu uz mogućnost jačih pljuskova praćenih grmljavinom. Od nedjelje i manje toplo, svakako primjerenije dobu godine nego što je to bilo dosad.