Gumeni bomboni koji su u bolnicu spremili mamu i djecu poslani iz inozemstva. Bili su puni ecstasyja

Bomboni su pošiljkom stigli iz inozemstva, a utvrđen je identitet pošiljatelja

09.03.2022.,Sibenik-Sarenilo boja u Candy baru,ducanu bombona u Sibeniku na ulazu u kalelargu.U ponudi je vise od 70 raznih i razlicitih bombona i slastica,slatkih suvenira.Izmedju ostalih tu su gumeni bomboni,cokolade sa bademima,ljesnjacima,kikirikijem i grozdjicama,razne karamele,Munch mallow,zvake,bezglutenski gumeni bomboni,razne lizalice i jos mnogo toga.
 Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Majka iz Dubrovnika (48) i njena dva sina ovog vikenda završili su u Općoj bolnici Dubrovnik zbog konzumacije gumenih bombona s drogom, a kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik, preliminarno vještačenje pokazalo je da su slatkiši sadržavali ecstasy.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je u subotu navečer dojavu Hitnog medicinskog prijama u Metkoviću o slučaju majke i dvoje djece sa simptomima koje liječnici opisuju kao “euforično ponašanje”, a koji su zatražili liječničku pomoć nakon konzumacije žele bombona.

Utvrđen identitet pošiljatelja

“Postupajući po dojavi, policija je izuzela bombone i obavila preliminarno vještačenje kojim je utvrđeno da sadrže supstance droge. Bomboni su poslani na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, u Zagrebu”, kazala je glasnogovornica policije Andrijana Biskup.

Kako je izvijestila policija, bomboni su pošiljkom stigli iz inozemstva, utvrđen je identitet pošiljatelja, ali detaljnije informacije o kriminalističkom istraživanju još uvijek ne mogu iznositi.