Hamas poručio da se ne boji izraelske invazije na Gazu: 'Spremni smo'

Glasnogovornik Hamasa rekao je da drže 200 do 250 taoca

FOTO: AFP

Hamas je u ponedjeljak poručio da se “ne boji” kopnene ofenzive Izraela koji je nagomilao vojsku duž Pojasa Gaze, palestinskog teritorija u kojemu je na vlasti islamistički pokret koji Izrael želi uništiti. “Ne bojimo se prijetnje okupacije (Izraela) i kopnene ofenzive na naš narod, spremni smo na to”, rekao je glasnogovornik Hamasova vojnog krila, Abou Obeida, na audio snimci.

Hamas i Izrael su u ratu pošto su komandosi palestinske skupine 7. listopada upali na izraelski teritorij i izveli krvav napad. Otada je u Izraelu ubijeno više od 1.400 ljudi, pokazuju zadnji podatci izraelskih čelnika koji su u ponedjeljak ujutro ocijenili da Hamas još drži 199 talaca.

Daniel Hagari, izraelski vojni glasnogovornik, rekao je da su “napori u vezi s taocima nacionalni prioritet” i obitelji nemaju nikakvih informacija.

Pustit će taoce ‘kad se steknu uvjeti’

Abou Obeida je u ponedjeljak rekao da je u Gazi “od 200 do 250” talaca, dodajući da ih je dvjesto u rukama brigada Al-Kasama, Hamasova vojnog krila, a druge “frakcije pokreta otpora” drže ostale. “Pustit ćemo otete strance kad se steknu uvjeti”, dodao je kratko.

Opetovao je da su 22 taoca ubijena u izraelskim zračnim udarima na Pojas Gaze. Više od 2750 ljudi poginulo je u izraelskim protunapadima na Pojas Gaze, uski teritorij pod opsadom Izraela, izvijestile su mjesne vlasti.