Helikopter u kojem se nalazio armenski premijer morao prinudno sletjeti

Omeli ga loši vremenski uvjeti

Armenian Prime Minister Nikol Pashinyan attends a meeting of the Supreme Eurasian Economic Council at the summit of the Eurasian Economic Union (EAEU) in Moscow on May 8, 2024. (Photo by Evgenia Novozhenina / POOL / AFP)
FOTO: AFP

Armenski premijer Nikol Pašinjan objavio je u subotu da je helikopter koji ga je prevozio bio prisiljen prinudno sletjeti zbog loših vremenskih uvjeta te srećom incident nije izazvao nikakve žrtve.

“Sve je u redu. Zbog loših vremenskih uvjeta naš je helikopter neplanirano sletio u Vanadzor. Sada nastavljamo put automobilom”, rekao je armenski premijer na Facebooku. Vanadzor, na sjeveru ove kavkaske zemlje, nalazi se u dolini okruženoj planinama.

Suočen s brojnim izazovima

Pašinjan se trenutno suočava s izazovom u svojoj zemlji zbog nedavnog ustupanja četiri pogranična sela Azerbajdžanu, kao i pobjede Bakua u posljednja dva rata oko kontrole nad enklavom Gorski Karabah, 2020. i 2023. godine.

Helikopterska nesreća u planinskim područjima i teški vremenski uvjeti odnijeli su u svibnju život iranskog predsjednika Ebrahima Raisija, koji je letio iznad sjeverozapadnog Irana.