HEP Toplinarstvo uskoro pali grijanje u šest gradova

Meteorolozi za vikend najavljuju zahlađenje

01.04.2023.,  Zagreb - Oblaci i plavo nebo nad gradom na lijep proljetni dan. Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Meteorolozi su za ovaj vikend najavili promjenu vremena s vjetrom, kišom, možda čak i snijegom na ponekom planinskom vrhu, što znači i ozbiljan pad temperatura diljem zemlje. Vremenski uvjeti će stoga uskoro iziskivati grijanje o čemu se oglasilo i HEP Toplinarstvo.

Javljaju da će u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću od ponedjeljka, 16. listopada, početi uključivati grijanje. Približno tri dana trebat će da se uspostavi normalna isporuka toplinske energije. U šest gradova grijanje će se početi isporučivati za 130.000 krajnjih korisnika.

“Toplinski sustavi su spremni za novu ogrjevnu sezonu, a HEP-Toplinarstvo poziva manji dio krajnjih kupaca koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe”, istaknuli su u priopćenju.

Grijanje do 15. svibnja

Nakon završetka radova na unutarnjim instalacijama predstavnici suvlasnika ili upravitelji zgrada trebaju HEP-Toplinarstvu dostaviti pisanu izjavu da su instalacije ispravne i spremne za prihvat toplinske energije, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona završit će najkasnije 15. svibnja 2024. godine, a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima, poručuje HEP-Toplinarstvo.