Hit dana. Trut svisoka svjetskoj stručnjakinji tumačio sve o atomskoj opasnosti. Ona na tu temu doktorirala

Šef Civilne zaštite se pohvalio kako je sve objasnio doktorici Antonelli Cavallo

FOTO: Facebook/Damir Trut

U Cavtatu je danas, 23. listopada 2023., otvoren 11. svjetski kongres o kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj – KBRN znanosti i nadzoru posljedica s ciljem okupljanja međunarodnih stručnjaka koji se bave znanstvenim, tehničkim i političkim aspektima aktualnih globalnih sigurnosnih KBRN prijetnji

Kongres se održava do 26. listopada 2023., a kako stoji na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite, okuplja preko 300 renomiranih znanstvenika i stručnjaka iz područja medicine, toksikologije, biokemijskih znanosti, fizike i biotehnoloških znanosti iz pedesetak zemalja svijeta.

Jedna od takvih stručnjakinja je i dr. Antonella Cavallo, a ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut na Facebooku se pohvalio kako joj je objasnio sve o kemijskoj, biološkoj i nuklearnoj opasnosti te kako odgovoriti na navedene prijetnje.

Vjerujem da sam voditeljici rescEU tima EU dr. Antonelli Cavallo objasnio sve o kemijsko, biolosko, nuklearnoj opasnosti i kako odgovoriti na prijetnje istih.

Posted by Damir Trut on Monday, October 23, 2023

To ne bi bilo neobično da Cavallo na tu temu nije doktorirala. Naime, doktorirala je na australskom Sveučilištu u Adelaideu s fokusom na sustavnu otpornost na neočekivane rizike od katastrofa. Diplomirala je na Tehnološkom institutu u Karlsruheu i Politecnicu u Torinu gdje je studirala industrijsko inženjerstvo.

Trenutno radi kao tehnička voditeljica za razvoj KBRN-a u Europskoj uniji u sklopu programa rescEU.