Holywin u Splitu bio je pravi spektakl, vrhunac je ovo svjedočenje bivšeg sotonista: 'Demon mi je sjedio na prsima i gušio me'

Ovim svjedočanstvom želio je, kaže, mladima pokazati da je Halloween jako opasan

31.10.2023., Split - Svjedocanstvom bivseg sotoniste Marija Blazevica u zupi Srca isusova na Visokoj zapocelo je bdiijenje koje je organizirao Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije pod nazivom "Holywin - Svetost pobjeduje" pod geslom "zla se ne bojim, jer si ti sa mnom". Mario Blazevic Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Uoči Svih Svetih, u splitskoj župi Presvetog Srca Isusova održan je duhovni susret “Holywin – svetost pobjeđuje”, katolički odgovor na obilježavanje Halloweena. Bdjenje je organizirao Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, a vjernici u prepunoj crkvi s posebnom pažnjom pratili su svjedočanstvo čovjeka koji se predstavio kao bivši član sotonističkog bratstva, Marija Blaževića iz Zagreba.

Blažević je ispričao kako je kao dijete bio ministrant i da je čak želio postati svećenik. No, kada je odrastao udaljio se od vjere i počeo, kako kaže, mrziti Crkvu, prenosi Pixsell.

Kako je ispričao, čovjek koji je radio s njim “bio je u sotonističkom bratstvu”, a prvi kontakt sa “Zlim” imao je 2001. godine.

Holywin je katolički odgovor obilježavanju Noći vještica Ivo Cagalj/PIXSELL

‘Trebalo je dvije godine da se riješim demona’

“Stigao sam do trećeg stupnja inicijacije, primjerice u sedmom stupnju demon se useli u vas, a deveti stupanj je potpuno posjednuće, uzeo vam je srce, um i dušu. Izbivao sam iz kuće po cijele dane, zanemarivao suprugu i sina. Supruga ipak nije prestala moliti za mene”, rekao je.

Nakon što je izašao iz sotonističkog bratstva trebalo je, kaže, dvije godine da se riješi demona koju mu je sjedio na prsima i gušio ga. Triput je poželio počiniti samoubojstvo, ali njegova supruga nije odustala od njega. Danas je, tvrdi, posvećen Bogu.

Ovim svjedočanstvom želio je, kaže, mladima ukazati da je Halloween, odnosno Noć vještica, jako opasan.

Svjedočanstvo Marija Blaževića u prepunoj crkvi na Visokoj Ivo Cagalj/PIXSELL