Horor na A1 pred tunelom Ledenik: autom se zabili u kameni usjek, dvoje ljudi na mjestu poginulo

Motor automobila je od siline udara odletio na suprotni trak autoceste

28.07.2006.,Ledenik - U teskoj prometnoj nesreci koja se u petak iza 12.30 sati dogodila u tunelu Ledenik cetiri osobe su poginule, a sedam je ozlijedjeno nakon naleta tegljaca.U nesreci su se sudarila dva slepera i sest osobnih automobila, od kojih je jedan vukao i prikolicu s brodom.Tragedija se dogodila na dionici izmedju tunela Sv. Rok i Zadra na autocesti Zagreb - Split, 100 metara prije sjevernog izlaza iz tunela dugackog 740 metara.Nesrecu je izazvao sleper koji je zbog neprilagodjene brzine naletio na kolonu koja se kretala ispred njegarPhoto: Filip Brala/PIXSELL
FOTO: Filip Brala/PIXSELL/Arhivska fotografija

Danas oko 13:15 sati došlo je do prometne nesreće na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i Ledenik u smjeru Dubrovnika u kojoj su poginule dvije osobe, potvrdila je zadarska Policijska uprava.

“Na mjesto događaja su odmah upućene sve žurne službe, a prema prvim informacijama u prometnoj nesreći je sudjelovalo jedno vozilo. Navedena dionica autoceste u smjeru juga je zatvorena te se promet odvija alternativnim pravcima”, javljaju iz policije.

Silovit udar

Na mjestu događaja vidljivi su porazbacani dijelovi razbijenog automobila. Službenih informacija o okolnostima u kojima se ova nesreća dogodila zasad nema, ali list 24sata neslužbeno doznaje da je vozač udario u kameni usjek 200 metara prije tunela Ledenik.

Udar je bio toliko silovit da je motor iz automobila izletio na suprotnu traku autoceste.