Horor u Dalmaciji. Partnericu silovao, mlatio i sve snimao mobitelom. A onda joj je zaprijetio: 'Idući put će biti još gore'

Muškarcu je produljen istražni zatvor kako ne bi ponovio slično ili teže djelo

08.02.2024., Split - Ivan Pernar je najavio danas dolazak ispred Osnovne Skole Bol te ga je policija cekala medjutim nije se pojavio. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 27-godišnjaka kojeg terete da je u listopadu prošle godine silovao i premlatio 31-godišnju partnericu. Kako piše Dalmatinski portal, muškarca se tereti da je ženu uhvatio za prsa, stavio joj jastuk na lice i gušio je, te ju pritom silovao.

Iako je žrtva vikala i molila da prestane, muškarac nije odustajao, a kada ga je odbacila od sebe on ju je više puta udario po rebrima i rukom po licu, te je mobitelom snimao kako nasrće na nju.

Žrtvi uputio prijetnje

Županijsko državno odvjetništvo tereti ga da je prijetio žrtvi, odnosno da joj je mjesec dana kasnije rekao da će joj sljedeći put biti još gore nego prošli put. Muškarac je nakon svega završio iza rešetaka, a Dalmatinski portal piše da je u optužnici predloženo da se okrivljenom produlji istražni zatvor kako ne bi ponovio slično ili teže djelo.

Psihijatar je zaključio da su u kaznenim djelima koje je počinio 27-godišnjak važnu ulogu imale patološke osobine okrivljenika, emocionalna nestabilnost, nezrelost, impulzivnost, neprijateljski odnos prema ženama, te da je bio smanjeno ubrojiv.