Horor u okolici Zagreba. Dvije godine tukli kćer (14) i tjerali je da prosi. S ostalom djecom ju skrivali u velebnoj vili

Curicu su tukli remenima i kablovima

FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Četrnaestogodišnja djevojčica spašena je od roditelja iz pakla nakon što je policija upala u kuću njezine majke, 41-godišnje žene u drugom stanju, i očuha. Sumnja se da su djevojčicu tukli kablovima, tjerali da prosi, a onda taj novac ulagali u nekretnine.

”Nije mi dobro. Od šoka mi je pozlilo i bojim se mogućeg spontanog pobačaja”, rekla je trudna žena policiji koja je ušla u kuću u kojoj je godinama skrivala svoju djecu i zlostavljala djevojčicu, doznaju 24sata. Trudnicu su prebacili u bolnicu, a čim joj bude bolje prebacit će ju u istražni zatvor koji joj je odredila sutkinja Županijskog suda u Zagrebu.

Istražni zatvor majci je određen zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Iz istih razlog određen je istražni zatvor i 54-godišnjem očuhu zlostavljane djevojčice. On u trenutku upada policije u kuću nije bio doma i trenutno je u bijegu, a s obzirom na to da ima državljanstva Bosne i Hercegovine i Srbije za njime će najvjerojatnije biti raspisana i tjeralica.

Tukli ju i tjerali da prosi

Majka i očuh djevojčice osumnjičeni su da ju nisu školovali niti zdravstveno osigurali, da su je tjerali da čuva mlađu braću i sestre, a sve su ih skrivali u kući u okolici Zagreba. Osim toga, navodno su ju tukli rukama i raznim kablovima te tjerali da prosjači ili krade po Španjolskoj, Italiji, Francuskoj…

Novac koji je isprosila bi joj zatim oduzimali i ulagali ga u nekretnine diljem Hrvatske i BiH. Istražitelji ih sumnjiče za trgovinu ljudima, a djevojčicu su zlostavljali od 2021. do 2023. godine.

Djecu skrivali u velebnoj vili?

Djevojčica je istražiteljima ispričala da joj je majka jednom prilikom odrezala kosu i obrijala obrve, a onda joj naredila da ode i prijavi da ju je netko pretukao, no ona to nije učinila. Prisiljavali su ju da čuva mlađu braću i sestre, a ako bi odbila krasti ili se brinuti za djecu, majka i očuh su je tukli kablovima i remenima.

Nakon što je prijavila majku i očuha, djevojčica je izuzeta iz obitelji i smještena u sigurnu kuću, a iz obitelji su izuzeta i ostala djeca.

24sata neslužbeno doznaje da je kuća u kojoj su majka i očuh skrivali djevojčicu i ostalu djecu zapravo velebna vila, iako njih dvoje nemaju legalnih izvora prihoda. Stoga će se vjerojatno tijekom istrage istražiti i porijeklo imovine.