Horor u predgrađu Pariza. Tijekom noći planula trokatnica, u buktinji poginule tri osobe

Ima i osmero ozlijeđenih, među kojima jedan dječak. Zgrada je bila neodržavana

A firefigher inspects a burnt window after a fire broke up in the night killing three people and injured eight others, in Stains, Paris' suburb, on November 25, 2023. The fire broke out at around 2.00 am on the ground floor of the building, which has three floors, a police source said. By mid-morning, the fire had been extinguished. (Photo by Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP)
FOTO: AFP

Tri su osobe poginule u požaru koji je izbio u noći na subotu u stambenoj zgradi u Stainsu, sjevernom predgrađu Pariza, a osam ih je ozlijeđeno, među kojima i šestogodišnji dječak, objavile su lokalne vlasti.

Policija je izvijestila da je požar izbio u prizemlju trokatnice oko 2 sata iza ponoći. Zgrada se nalazi blizu gradske vijećnice Stainsa, grada od 39.000 stanovnika, od Pariza udaljenog petnaestak kilometara.

Do sredine jutra vatra je ugašena, a AFP izvješćuje da su na fasadi zgrade vidljivi tragovi požara.

Zgrada bila neodržavana

Gradonačelnik Stainsa, Azzedine Taïbi AFP-u je rekao da su od posljedica vatrene stihije umrle 65-godišnja stanarka s trećega kata, njezina sestra i njihova prijateljica, koja je ondje prespavala nakon obiteljskog okupljanja.

Od osmero ozlijeđenih troje je u teškom stanju, među njima i šestogodišnjak, kazao je Taibi. Gradonačelnik je rekao da je 27. rujna izdao upozorenje na opasnost obitavanja u neodržavanoj zgradi u kojoj je stanovalo petnaestak ljudi. Nekoliko je stanova bilo prazno.

“Zgradu nismo kanili srušiti, no na njoj je trebalo obaviti brojne radove i popravke”, rekao je AFP-u, dodavši da je ranijim planom predviđen premještaj stanara iduće srijede.