Horor u švicarskom gradiću. Naoružani muškarac ubio dvije osobe pa se dao u bijeg, navodno je poznavao žrtve

Pucnjava se dogodila jutros oko 8 sati

A car of Geneva Police move next to the "Villa La Grange", in Geneva, on June 11, 2021, where US President and Russian President will have their meeting on June 16. Russian leader Vladimir Putin and US President Joe Biden are to meet on June 16 amid the biggest crisis in ties between their two countries in recent history. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
FOTO: AFP

Dvije su osobe ubijene, a jedna je ozlijeđena u pucnjavi u švicarskom gradu Sionu, javlja Reuters. Pucnjava se dogodila jutros oko 8 sati, piše 24heures.

Lokalna policija navodi kako je, zasad neimenovan muškarac, ispalio nekoliko hitaca na dvije različite lokacije u Sionu, gradu od oko 35 tisuća ljudi.

Jedna od lokacija je bila soboslikarska radnja u četvrti Ronquoz, a druga u četvrti Potences, s druge strane rijeke Rhone.

Počinitelj poznavao žrtve?

Kako javlja švicarski Blick, počinitelj je poznavao svoje žrtve. Na ulicama je velik broj policijskih službenika, a potraga za počiniteljem je u tijeku.

Policija je pozvala ljude da iznesu bilo kakvu informaciju o 36-godišnjaku za kojeg se vjeruje da je napadač i upozorila ljude da mu se ne približavaju, piše Sky News.

Državno odvjetništvo otvorilo je istragu ubojstva.