I treći navijač ide u zatvor zbog ustašovanja na utakmici Hrvatske. Policija je uhićenima pretresla domove, za neke je to loša vijest

Prometno je danas bilo na osječkom Općinskom sudu

16.10.2023., Osijek - Nastavak provodjenja osumnjicenih osoba na Prekrsajni sud u Osijeku. Tereti ih se za pocinjenje prekrsaja iz Zakona o sprjecavanju nereda na sportskim natjecanjima tijekom odigravanja nogometne utakmice izmedju reprezentacija Hrvatske i Turske na "Opus Areni" u Osijeku dana 12. listopada 2023.    Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

U ponedjeljak je zatvorsku kaznu zbog pjevanja ustaških pjesama na kvalifikacijskoj utakmici nogometnih reprezentacija Hrvatske i Turske dobio i treći navijač.

Na osječkom Općinskom sudu je u jutarnjim satima nastavljeno ispitivanje navijača uhićenih proteklog vikenda. Do podneva su na Prekršajni odjel suda privedena petorica navijača.

HRT neslužbeno doznaje kako je jedan od njih nepravomoćno osuđen na 30 dana zatvora, no još se čeka službena potvrda te informacije. Ispitivanja preostalih navijača provodit će se do kraja radnog vremena suda.

Nepravomoćne presude

“Oni su ispitani, ali presude još nisu donesene, no vjerujem da će biti vrlo brzo. Imam informaciju da je dosad još pet navijača dovedeno, ali oni još nisu ispitani. Presude nisu pravomoćne, za sada su takve kakve jesu, a u žalbenom postupku će se vidjeti hoće li ostati takve kazne ili će žalbe biti usvojene”, izjavila je glasnogovornica Općinskog suda u Osijeku Vanda Horvat.

Jučer su dvojica uhićenih nepravomoćno osuđena na 30 dana zatvora i godinu dana zabrane dolaska na utakmice reprezentacije u zemlji i inozemstvu te ostale mjere opreza.

Kako HRT doznaje, većina uhićenih navijača ima između 30 i 40 godina, a najviše ih je s područja Vinkovaca. Svima su tijekom istrage pretraženi domovi, a ovisno o tome što je tijekom pretrage pronađeno, neki će, osim prema prekršajnom, biti procesuirani i prema kaznenom zakonu.