Ikea objavila da povlači jednu vrstu USB punjača. Kažu da može izazvati električni udar i opekline

Proizvod se bez računa može vratiti u bilo koju Ikeinu poslovnicu

09.07.2021., Zagreb - Opcina Rugvica je jedna od opcina Zagrebacke zupanije nastala 1993.godine ,odvajanjem od opcine Dugo Selo. Cine ju 23 naselja rasprostranjena po povraini od 93,73 km2 .Svojim smjestajem opcina na sjeveru granici sa Zagrebom ,na istoku sa Dugim Selom , na jugu sa Ivanic Gradom a zapadnu granicu cini rijeka Sava koja ju dijeli od opcine Orle.rPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

IKEA je u srijedu priopćila da povlači punjač zbog opasnosti od toplinskih opeklina i električnog udara. Riječ je o USB punjaču Åskstorm od 40 W, tamno sive boje, s brojem proizvoda 504.611.93.

Kupce potiču da proizvod prestanu upotrebljavati i jave se tvrtki kako bi dobili povrat cjelokupnog iznosa.

Iz trgovine kažu da su, iako proizvode razvijaju uz strogi program procjene rizika i ispitivanja, saznali da se kabel za napajanje na spornom punjaču može oštetiti ili puknuti uslijed omotavanja oko punjača ili savijanja naprijed-natrag nakon duljeg razdoblja korištenja. Oštećeni kabel može uzrokovati toplinske opekline i električni udar.

Vraćanje bez računa

Åskstorm 40W USB punjač tamno sive boje može se prepoznati po broju modela ICPSW5-40-1 koji se nalazi na naljepnici na stražnjoj strani USB punjača.

Proizvod se može vratiti u bilo koju robnu kuću IKEA i tako ostvariti povrat cjelokupnog iznosa. Dokaz o kupnji, odnosno račun, nije potreban. ”IKEA se ispričava na potencijalnim neugodnostima koje može uzrokovati ovo povlačenje”, dodaje se u priopćenju.