Incident u Trogiru. Tata učenice upao u školu i šakom odalamio profesora jer joj je uzeo mobitel

O svemu se oglasila i ravnateljica trogirske škole

FOTO: Zvonimir Barisin/Pixsell

U jednoj školi u Trogiru došlo je do incidenta. Profesor je učenici uzeo mobitel, a ona je potom nazvala oca, koji je došao i upao u učionicu tijekom nastave te šakom udario profesora.

Do napada je došlo u višem razredu osnovne škole. Napad je potvrdila i policija koja je po dojavi izašla na teren. Navode da je jedan muškarac uhićen, a drugome je pružena liječnička pomoć.

Policija je dojavu o fizičkom sukobu u obrazovnoj ustanovi dobila oko 12:15. Policajci su nakon dojave izašli na mjesto događaja. “Jedan muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije, a drugi muškarac je zatražio liječničku pomoć. U tijeku je kriminalističko istraživanje”, poručuju iz policije.

Oglasila se i ravnateljica škole

Incident je za N1 komentirala Zorana Bakula, ravnateljica škole. “Istina je da je roditelj ušao u školu tijekom nastave i u učionicu te nasrnuo na profesora. S obzirom da je u tijeku policijsko postupanje, ne bih htjela ulaziti u detalje incidenta. Osobno bih dodala da je ovo još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama te da se nešto hitno treba mijenjati po pitanju zaštite učenika i djelatnika. U školu može doći svatko, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te jedino što možemo je pozvati policiju tek kad se nešto dogodi”, dodala je Bakula.

“Jesmo li došli do točke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebala imati zaštitara na vratima? U svakom slučaju, voljeli bismo da se ovakvi događaji više nikada ne ponove”, poručila je ravnateljica.

Neslužbeno se pak doznaje da se incident zbio u Osnovnoj školi Majstora Radovana tijekom nastave koju učenica nije pratila već se zabavljala mobitelom. Kada je to vidio, nastavnik tražio je da mu preda mobitel do završetka nastave nakon čega se ona poslužila mobitelom jednog od učenika iz razreda i o tome obavijestila svoga oca. Došavši u školu otac djevojčice je direktno ušao u razred i nastavnika navodno udario šakom u glavu. Riječ je o nastavniku biologije i kemije.