Iz kreveta oteli djevojku (18) da spriječe njezinu udaju za Zagrepčanina, htjeli je odvesti u Makedoniju

Obitelj mlade Albanke porijeklom iz Makedonije bila je protiv njezina braka

24.08.2023., Zagreb - Poveliki broj policijskih sluzbenika nalazi se na Trgu bana Josipa Jelacica u slucaju dolaska navijaca Sparte Prag koja veceras igra protiv Dinama u doigravanju za ulazak u Europsku ligu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim H.N. i 38-godišnjim H.A. zbog sumnje da su u ponedjeljak oteli 18-godišnju djevojku, H.N.-ovu nećakinju, kako bi spriječili njezinu udaju za jednog Zagrepčanina.

Oni su u ponedjeljak u jutarnjim satima došli na adresu na području Novog Zagreba gdje je boravila djevojka. Ušli su u stan, došli do nje, nasilno je izvukli iz stana, prisilno doveli do kombija te ugurali u njega na mjesto iza suvozača. Odvezli su je do njezina prebivališta ne dozvoljavajući joj da napusti prostor.

Potom su je opet prisilno ugurali u automobil i odvezli do ugostiteljskog objekta u Remetincu. Tamo joj je H.N. zapovjedio da iziđe iz automobila i sjedne u drugi, opet na mjesto iza suvozača.

Organizatorica majka iz Makedonije

Odvezli su je zatim na mjesto prebivališta H.A. gdje ih je u konačnici pronašla policija kojoj su sve prijavili neželjeni ženik i njegov otac. U policiji navode da su i H.N. i H.A. završili u pritvoru te da je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu o svemu poslano posebno izvješće. Tereti ih se za protupravno oduzimanje slobode 18-godišnjakinji.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, riječ je o obitelji mlade Albanke koja se nije slagala s njezinom namjerom da stupi u brak s jednim Zagrepčaninom. Cilj im je bio vratiti 18-godišnjakinju u rodnu Sjevernu Makedoniju prije vjenčanja, a sve na nagovor njezine majke kojoj je navodno silno smetalo što joj je kći za ljubav života odabrala čovjeka “krive” nacionalnosti – Hrvata.

Oteli je bosonogu i u spavaćici

Stric nesretne djevojke je zajedno s 38-godišnjakom djevojku doslovno bosonogu i u spavaćici izvukao iz kreveta i stana, što su pokušali spriječiti njezin odabranik i njegov otac, ali bezuspješno, nakon čega su alarmirali policiju.

Uspjeli su snimiti kombi kojim je odvezena djevojka što je policajcima olakšalo posao potrage.