Iznenada umro još jedan moćan Rus, šef naftnog diva Lukoila. Nadživio je prethodnika za jedva godinu dana

Tvrtka kaže da je Nekrasov umro od akutnog zatajenja srca

Iznenada je preminuo predsjednik uprave drugog najvećeg ruskog proizvođača nafte Lukoila, Vladimir Nekrasov. Tvrtka je objavila da je umro u dobi od 66 godina zbog akutnog zatajenja srca. U objavi na svojim stranicama, Lukoil piše kako je Nekrasov u naftnom i plinskom sektoru radio gotovo 50 godina. Tijekom karijere također je radio kao prvi potpredsjednik Lukoila i savjetnik predsjednika kompanije.

Prethodni šef uprave Lukoila, Ravil Maganov, također je iznenada preminuo je u rujnu 2022. godine. No, Maganovu čini se nije zatajilo srce, već je pao s bolničkog prozora u Moskvi, prema dva izvora upoznata sa situacijom. Međutim, naftna kompanija rekla je tada da je Maganov “preminuo nakon teške bolesti”.

Alexander Subbotin, koji je bio viši menadžer u Lukoilu, pronađen je mrtav u kući šamana u svibnju 2022. godine u Mytishchiju, gradu sjeveroistočno od Moskve.

Lukoil je jedna od rijetkih kompanija koja je zauzela stav o ratu

Od početka “posebne vojne operacije u Ukrajini”, kako Rusija naziva invaziju na susjednu zemlju koju su počeli u veljači 2022. godine, nekoliko ruskih poslovnih ljudi, većinom povezanih s energetikom iznenada je preminulo pod nejasnim okolnostima.

Neobično za jednu rusku tvrtku, Lukoil je javno zauzeo stav o operaciji Moskve u Ukrajini. U izjavi od 3. ožujka 2022., upravni odbor tvrtke izrazio je zabrinutost zbog “tragičnih događaja” u Ukrajini i pozvao na “što skoriji mogući prekid oružanog sukoba” pregovorima.