Iznenadno nevrijeme pogodilo Dalmaciju. Pala jaka tuča, na moru se pojavile pijavice, ulice plivaju pod vodom

Jaka kiša iznad Splita se pretvorila u tuču, pa je zabijelila ulice

FOTO: Screenshot Dalmacija Danas

Snažna sredozemna ciklona je danas je pogodila Jadran. Vrijeme je uglavnom oblačno, uz povremenu kišu, a mjestimice ima i izraženih pljuskova s grmljavinom.

Grmljavinski oblaci su iza 13 sati zahvatili područje oko Splita, a na zapadu grada pala je velika količina oborina. Na Marjanu je palo 50 litara kiše po metru kvadratnom, a gusta kiša se pretvorila u tuču, pa se grad zabijelio. Neke ulice su se zbog obilne kiše i začepljenih šahtova našle pod vodom, što ističe portal Dalmacija Danas, nije rijedak slučaj za ovakve meteorološke prilike. Dežurne službe nisu zabilježile nikakve štete, no voda nije mogla protjecati nekim cestama, što je izazvalo kratkotrajne poplave.

Pijavica se zadržala oko pola sata

U područjima iznad 1500 metara nadmorske visine počeo je padati snijeg. Tako se temperatura na vrhu Dinare spustila ispod 0 stupnjeva uz nekoliko centimetara snijega. Jutros je snijeg pao i na Zavižanu.

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom protekle je noći zahvatilo dijelove sjeverne Dalmacije, a najgore je bilo oko Svetog Filipa i Jakova, gdje su nastale bujice. Nanosi tuče dosezali su i pola metra visine, što je izazvalo probleme vatrogascima i komunalnim službama.

Na južnoj obali Šolte se oko 9.30 sati ujutro pojavila pijavica, koja se na moru zadržala oko pola sata. Pijavica nije stigla do obale, pa nije napravila štetu. Potom je Šoltu sredinom dana, kao i otok Čiovo, pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme. Na Čiovu je palo 40-ak litara kiše po kvadratnom metru.

Dalmacija Danas