Izrael krenuo u diplomatsku ofenzivu, pozivaju zemlje diljem svijeta da uvedu sankcije Iranu

Izrael je rekao da će odgovoriti na iranski napad projektilima i dronovima

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks with Minister of Foreign Affairs Yisrael Katz, at a Likud party rally in Ramat Gan, ahead of the upcoming election.
Israelis head to the polls for the third election in less than a year on March 2nd. 
On Saturday, February 29, 2020, in Ramat Gan, Tel Aviv, Israel. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
FOTO: NurPhoto via AFP

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz rekao je u utorak kako poziva zemlje da uvedu sankcije na iranski raketni program i proglase njegovu Revolucionarnu gardu terorističkom organizacijom nakon prvog izravnog napada Irana na Izrael.

“Uz vojni odgovor na ispaljivanje projektila i bespilotnih letjelica, vodim diplomatski napad na Iran“, rekao je Katz u objavi na društvenim mrežama.

Katz je dodao da je poslao pisma u 32 zemlje i razgovarao s mnogim kolegama, pozivajući ih da “uvedu sankcije na iranski raketni projekt i proglase Revolucionarnu gardu terorističkom organizacijom, kao način da zaustave i oslabe Iran”. “Moramo zaustaviti Iran sada, prije nego što postane prekasno”, kaže Katz.

Izrael kaže da će odgovoriti Iranu

Izrael je rekao da će odgovoriti na iranski napad projektilima i dronovima koji se dogodio tijekom vikenda, unatoč pozivima saveznika na suzdržanost kako bi se izbjegla eskalacija sukoba na Bliskom istoku.

Skupina sedam industrijski najrazvijenijih zemalja G7 već radi na paketu koordiniranih mjera protiv Irana, objavio je britanski premijer Rishi Sunak.