Jak potres pogodio BiH, osjetio se i u Dalmaciji: 'Tutnjava i grmljavina, tresla se cijela kuća'

Novo podrhtavanje tla osjetilo se na širokom području

Potres u BiH
FOTO: Screenshot/EMSC

Danas u 10:29 seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom između Sovića i Gruda u susjednoj Bosni i Hercegovini, 14 km istočno od Imotskog. Magnituda potresa iznosila je 4,4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice, priopćeno je iz hrvatske Seizmološke službe.

Podrhtavalo i u Dalmaciji

Ranije je Euromediteranski seizmološki centar zabilježio je potres koji se osjetio u BiH i Hrvatskoj. Prema njihovim prvim podacima, magnituda potresa bila je 4,6 prema Richteru.

Epicentar potresa bio je 39 kilometara zapadno od Mostara na dubini od 10 kilometara. Podrhtavanje tla osjetilo se i u Dalmaciji. Više podataka očekuje se uskoro.

‘Zatresla se cijela kuća’

“Baš je streslo prije 2 minute! Zaljuljalo me na stolici u prizemlju… Živogošće – Makarska Rivijera”, “Zdrmalo je dobro”, “Osjetilo se na otoku Braču kao tutnjava i grmljavina”, “Snažno i dugotrajno podrhtavanje, Čapljina”, “Split. Dovoljno da se zamisliš”, “Jak potres, ljuljao stvari”, “Zatresla se cijela kuća”, napisali su stanovnici pogođenog područja.