Jaka kiša u većem dijelu zemlje, mogao bi pasti i snijeg. Zbog vjetra upaljen crveni meteoalarm

Tek će u četvrtak biti većinom suho, ali i dalje hladno

FOTO: Pixsell / DHMZ

U Hrvatskoj će danas biti pretežno oblačno s kišom, mjestimice obilnom, a na Jadranu i područjima uz njega lokalno izraženim pljuskovima s grmljavinom, dok su u najvišem gorju mogući susnježica i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Poslijepodne će na sjevernom Jadranu i sjeveru zemlje kiša prestati, prognozira DHMZ. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, ponegdje na udare i jak. Na Jadranu umjereno i jako, lokalno i olujno jugo te jugozapadnjak, zatim bura, ponajprije na sjevernom dijelu, a poslijepodne i u Dalmaciji, navečer u jačanju.

Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom će se kretati od 5 do 10, a na Jadranu između 12 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Lokalno moguće poplavljivanje, u višem gorju snijeg

Na snazi je upozorenje putem sustava Meteoalarm DHMZ-a na obilnu kišu za karlovačku, gospićku, kninsku, riječku i dubrovačku regiju. Lokalno je moguće i poplavljivanje uslijed izražene kiše, kaže meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Za područje Velebitskog kanala za danas je oglašen crveni meteoalarm zbog mjestimice jakog juga, u okretanju na jaku buru. Ondje su mogući udari do 150 km na sat. Kako će vjetrom sjevernog smjera do naših krajeva stići hladniji zrak, kiša bi u višem gorju mogla prijeći u snijeg.

Vjetrovito i nestabilno će biti i u srijedu. Još može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran, a u gorju može još biti snijega. Prema večeri će se uglavnom posvuda razvedriti. U četvrtak ujutro hladno, osobito u unutrašnjosti, moguće uz mraz, no većinom suho. Međutim, čini se da već petak donosi novu oborinu, koje će biti i u danima vikenda, kako zasad stvari stoje.