Javila se žena iz potpuno smrskanog auta s A1: 'Tražim mladića u plavoj majici koji me izvukao i spasio'

Nastradala je kad je kamion naletio na stražnji dio njezinog auta kod Donje Zdenčine

FOTO: DVD Jastrebarsko

Pravo je čudo da u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu na autocesti A1 u smjeru Zagreba, kod čvora Donja Zdenčina, nitko nije poginuo. Fotografije s mjesta nesreće otkrivaju da je stražnji dio automobila u naletu kamiona potpuno spljošten.

U popodnevnim satima smo izašli na tehničku intervenciju zbog prometne nesreće kod čvora Donja Zdenčina na autocesti A1. Sudjelovali smo s navalnim vozilom i četiri vatrogasca.#jaskanskivatrogasci

Posted by DVD Jastrebarsko on Wednesday, November 29, 2023

Sada se javila i 40-godišnja žena iz automobila, koja je pukom srećom preživjela.

”Posljednje čega se sjećam je pogled na kamion u retrovizoru kako punom brzinom juri prema meni, a potom lice tog mladića u plavoj majici koji me, pretpostavljam, izvukao iz auta i spasio iz mrtvih”, ispričala je za 24sata.

Želi pronaći mladića koji joj je pomogao nakon stravičnog sudara. ”Željela bih ga pronaći kako bi mu mogla zahvaliti na tome što je učinio”, kaže. Prema njezinom sjećanju, mladić je bio slučajni prolaznik jer nije bio u uniformi vatrogasaca niti Hitne pomoći.

‘Sjećam se kamiona i više ničega’

U nesreći je prošla s lakšim ozljedama, bez lomova, a dan nakon nesreće iz KBC-a Sestre Milosrdnice otpuštena je na kućnu njegu. Zaradila je 11 šavova na glavi, a trenutno trpi bolove i vrtoglavicu.

Same nesreće i trenutaka neposredno nakon se ne sjeća, no zna da je usporavala zbog kolone ispred sebe. ”Sjećam se tog kamiona u retrovizoru i poslije više ništa, do tog mladića. Pretpostavljam da sam od udarca izgubila svijest”, priča.

Kamion nije držao razmak

Podsjetimo, nesreća se dogodila vrijeme kada je na autocesti došlo do zastoja. Vozač kamiona nije držao razmak između vozila ispred sebe pa je udario u Volkswagen 40-godišnjakinje.

Nakon naleta njezin automobil odbačen je ulijevo, pri čemu je naletio na zaštitnu ogradu, a zatim i na teretni automobil Renault kutinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak i koji je, također, u trenutku nesreće usporavao radi kolone vozila.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je samo 40-godišnja žena.