Još jedan debakl beogradskog gradonačelnika. S interneta skinuo projekt iz Amerike i predstavio ga kao svoj

'Očekujemo da će se s gradnjom krenuti krajem iduće godine', ustvrdio je Šapić

FOTO: Facebook Aleksandar Šapić

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, danas je najavio da će uskoro početi izgradnja osnovne škole i vrtića u Višnjičkoj banji te proširenje ulice Slanački put.

Mediji su međutim ubrzo otkrili da je Šapić fotografije navodnog projekta skinuo s američke internetske stranice. Po tom se projektu predviđa i izgradnja igrališta za – bejzbol.

Шапић: Вишњичка бања добија вртић, основну школу, а проширењем Сланачког пута омогућава се добра саобраћајна веза са…

Posted by Aleksandar Šapić on Sunday, December 3, 2023

“To će biti moderna škola. Sljedeće godine ulazi u plan i program Grada Beograda i, po nekoj dinamici, godinu dana će trajati izrada projektne dokumentacije i svih dozvola. Očekujemo da će se s gradnjom krenuti krajem iduće godine, a možda ćemo već 2025. ili početkom 2026. godine ovdje imati zaista veliku školu”, rekao je Šapić novinarima u Višnjičkoj banji, piše Nova.rs.

No, fotografije projekta navodne škole koje su bile danas izložene kraj njega odnose se na projekt Skyline High School organizacije Granite School District.

Projekt je već započet u SAD-u. Na internetskoj stranici Granite School Districta mogu se vidjeti i fotografije radova, a napredak se mjesečno ažurira.

Nova.rs navodi da je zanimljivo da je na fotografijama originalnog projekta na školskoj zgradi jasno naznačeno “Performing arts”, dok je za potrebe srpske verzije taj natpis jednostavno precrtan crvenom bojom.