Kaos u prometu. Kolone na obilaznici i u gradu Zagrebu, počeli i radovi na Jadranskom mostu

Prva faza radova na Jadranskom mostu trajat će šest mjeseci i za to vrijeme će biti otežano prometovanje mostom

FOTO: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija

Novi radni tjedan na zagrebačkim cestama počeo je kaotično. Zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni od oko šest kilometara, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog nesreće na zagrebačkoj obilaznici između čvora Lučko i čvora Zagreb zapad u smjeru Bregane vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Nesreća je zabilježena i na autocesti A4 između čvora Sesvete i čvora Zagreb istok u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Kolona vozila u pokretu je pak na zagrebačkoj obilaznici između čvora Buzin i čvora Zagreb zapad u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Istovremeno, čitatelji nam jutros javljaju o gužvi u Vukovarskoj ulici, gdje neki vozači na mjestu stoje već 20 minuta. Iz policije su potvrdili da neko vrijeme nisu radili semafori na raskrižju Vukovarske i Savske, no ubrzo su ponovno profunkcionirali.

Google maps

Radovi na Jadranskom mostu

Gužve u prometu pojačat će i početak radova na Jadranskom mostu, zbog čega će idućih šest mjeseci biti otežano prometovanje tom dionicom.

Za vrijeme izvođenja radova, za promet će biti zatvoren istočni kolnik mosta, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer. Posebna regulacija prometa već je počela u subotu.

[Kreće sljedeća faza obnove Jadranskog mosta i nova regulacija prometa] 🚧⚠️🗓 U subotu, 2. 3. 2024. počinje privremena…

Posted by Grad Zagreb on Friday, March 1, 2024