Kaos u Rotterdamu. Manijak u borbenoj odori upao u čuveni medicinski centar Erasmus i počeo pucati, ima mrtvih i ranjenih

Prethodno je ubio dvoje ljudi u jednoj obiteljskoj kući koju je i zapalio

ROTTERDAM - Police officers from the special intervention service at the Erasmus MC Rotterdam on Rochussenstraat, which has been cordoned off. ANP BAS CZERWINSKI netherlands out - belgium out (Photo by BAS CZERWINSKI / ANP MAG / ANP via AFP)
FOTO: ANP via AFP

Nekoliko je osoba ubijeno i ozlijeđeno u oružanim incidentima na više lokacija u Rotterdamu, a nizozemska policija je uhitila 32-godišnjeg muškarca za kojeg vjeruje da je počinitelj krvoprolića. Prema prvim informacijama, on je prvo zapucao u jednoj obiteljskoj kući u zapadnom dijelu ovog lučkog grada gdje je, prema informacijama lista Telegraaf, usmrtio dvije osobe, a kuću potom i zapalio.

Zatim se, odjeven u borbenu odoru, motociklom zaputio prema kilometar udaljenom sveučilišnom medicinskom centru Erasmus MC gdje je nastavio s pucnjavom. Prvo je upao u jednu amfiteatarsku dvoranu, a zatim i u samu bolnicu. Policija nije željela u prvi mah govoriti o broju ubijenih i ranjenih prije nego obavijesti obitelji, ali kasnije su potvrdili pogibiju najmanje triju osoba, među kojima je i jedna 14-godišnjakinja.

Upozorili su da bi žrtava moglo biti još te da trenutno pregledavaju prostore Erasmusa.

Napadača ulovili kod bolničkog helidroma

Na videozapisima objavljenima na društvenim mrežama može se vidjeti kako policija daje upute studentima u Erasmusu da napuste objekt, dok u njega ulaze naoružani specijalci.

Iz bolničkog centra je evakuiran i velik broj pacijenata, uključujući i one u invalidskim kolicima. Osumnjičeni napadač je navodno uhićen u blizini bolničkog helidroma, a njegovi motivi zasad nisu jasni. Riječ je navodno o studentu Erasmusa koji je već imao problema sa zakonom.

On je u ubilački pohod krenuo oko 14 sati, a do njegova uhićenja Rotterdam je bio pod policijskom opsadom i posvuda su se čule sirene hitnih službi.