Kavez ostao otvoren nakon hranjenja, lav ubio čuvara koji se o njemu brinuo otkad je bio mladunče

Incident se dogodio u Nigeriji, trenutno se smatra nesrećom

Napad lava
FOTO: Screenshot/X

U ZOO vrtu nigerijskog Sveučilišta Obafemi Awolowo (OAU) napadnut je jedan od zaposlenika. Olabode Olawuyi hranio je lavove kad ga je životinja napala. Olawuyi je umro od ozljeda pretrpljenih u napadu.

Kolege su dotrčale na dozivanje upomoć, no “divlja mačka već je prouzročila teške ozljede opasne po život” veterinarskom tehničaru, priopćeno je sa sveučilišta. Navode da se Olabode gotovo cijelo desetljeće brinuo o lavu koji ga je napao.

“Brinuo se o lavovima otkako su okoćeni u zoološkom vrtu prije devet godina. Mužjak je ubio čovjeka dok ga je hranio, to je tragedija”, dodaju na sveučilištu. Lava su nakon toga eutanazirali.

Provode istragu tragedije

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke unesrećenog zaposlenika, a vijest o njegovoj tragičnoj smrti ožalostila je cijelo sveučilište, piše BBC. Prorektor prof. Adebayo Simeon Bamire dao je nalog za provođenje temeljite istrage o tome što se dogodilo.

Čelnik sindikata studenata sveučilišta Abbas Akinremi navodi da je napad inicirala “ljudska pogreška” jer je zaposlenik ZOO vrta zaboravio zaključati vrata nakon što je nahranio lavove.

Incident se trenutno smatra nesrećom, dok kolege o preminulom navode da je bio skroman i dobar čovjek koji je pazio sve koji su dolazili u zoološki vrt.