Kažnjena HDZ-ova gradonačelnica Malog Lošinja. Službeni auto je koristila 24 sata na dan

Kažnjena je s tisuću eura

10.03.2023., Rijeka - Sastanak stanovnika otoka Unije sa zupanom Zlatkom Komadinom i gradonacelnicom Malog Losinja Anom Kucic u sjedistu Primorsko-goranske zupanije. Gradonacelnica Malog Losinja Ana Kucic Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa kaznilo je u petak HDZ-ovu gradonačelnicu Malog Lošinja Anu Kučić s 1000 eura kazne jer je zloupotrijebila službeni automobil koristeći ga u privatne svrhe.

Povjerenstvo je donijelo odluku da je dužnosnica Kučić povrijedila članak 7c Zakona o sprječavanju sukoba interesa, istaknula je glasnogovornica povjerenstva Mia Jurinić. “Radi se o zloupotrebi posebnih prava korištenja službenih automobila”, naglasila je Jurinić.

Kažnjena s 24 tisuće eura

Kažnjena je s tisuću eura jer je službeni automobil koristila 24 sata na dan, iako takvo korištenje nije određeno pravilnikom grada Mali Lošinj niti bilo kojim drugim aktom.

Na današnjoj sjednici, Povjerenstvo je donijelo odluku u predmetu protiv ravnatelja KBC-a Zagreb Antu Ćorušića. Zbog nesklada u imovinskoj kartici, u vezi informacija o specijalističkoj liječničke ordinacije njegove supruge i njezinom OPG-u, dobio je opomenu Povjerenstva.

Također, Povjerenstvo je opomenulo i saborskog zastupnika Antu Prkačina (Klub zastupnika Domovinskog pokreta) jer za 2021. godinu nije uopće podnio imovinsku karticu Povjerenstvu.