Kekin: 'Mjesecima smo govorili da će DP prevariti birače'; Bartulica: 'Svjesni smo odgovornosti'

Bartulica kaže i da DP-u ne trebaju lekcije

Dok se čeka tko će (i hoće li itko) uspjeti sastaviti parlamentarnu većinu, reakcije političara neprestano pristižu. Trenutnu političku situaciju komentirali su Ivana Kekin iz političke platforme Možemo! te Stephen Bartulica iz Domovinskog pokreta.

Kekin je kazala kako su u Možemo! mjesecima tvrdili da će DP prevariti birače. ” Mjesecima prije smo govorili da Domovinski pokret vara svoje birače, dok s jedne strane govore da neće s HDZ-om, sad vidimo da s istim pregovaraju. Kako i na koji će se način prelomiti, odlomiti Domovinski pokret – tek ćemo vidjeti”, kazala je za HRT.

‘Ne trebaju nam lekcije’

Bartulica pak uvjerava da su u DP-u svjesni svoje odgovornosti. “Svjesni smo da su građani nestrpljivi i žele što prije znati u kojem će smjeru politički život krenuti. Mi smo u Domovinskom pokretu svjesni svoje odgovornosti, bit ćemo na visini zadatka”, kazao je Bartulica.

“Što se tiče daljnjeg tijeka naših pregovora, mi ćemo imati sljedećeg tjedna Predsjedništvo, gdje ćemo se detaljnije dogovoriti kako dalje. Mislim da ne pomaže da nam pojedinci, pogotovo s ljevice, dijele lekcije i dociraju što bismo trebali činiti. To ne olakšava situaciju, ponašaju se kao moralni pobjednici. Znamo za što se zalažemo i ne trebaju nam lekcije sa strane”, zaključio je za HRT.