Kirurg u Kini triput šakom mlatnuo gospođu (82) tijekom operacije. Uprava bolnice se ispričala i dala 63 eura odštete

Incident su uhvatile nadzorne kamere

Kineska bolnica je pod istragom zbog incidenta u bolnici u Guigangu, gradu na jugozapadu zemlje. Naime, kirurg je udario pacijenticu tijekom operacijskog zahvata, događaj su zabilježile nadzorne kamere, a snimka se brzo proširila društvenim mrežama.

BBC javlja kako je matična grupa bolnice, Aier China, suspendirala kirurga i smijenila izvršnog direktora bolnice u kojoj se incident dogodio još 2019. godine. Snimka prikazuje kako kirurg najmanje tri puta udara pacijenta u glavu.

Iz Aier China kažu da je pacijentica bila 82-godišnja žena. Kako je pacijentica govorila samo lokalnim dijalektom, nije reagirala na upozorenja liječnika na mandarinskom, kirurg je, kako kažu, zbog hitnosti situacije grubo postupio s pacijenticom.

Mizerna odšteta

Lokalne vlasti navode kako je pacijentica zadobila modrice na čelu. Nakon operacije, uprava bolnice se ispričala i platila 500 juana (oko 63 eura) kao odštetu pacijentičinom sinu koji je priču prenio lokalnim medijima.

Također, izjavio je kako je njegova majka sada slijepa na lijevo oko, ali nije jasno je li to zbog incidenta. Iz Aier China kažu da im bolnica nije prijavila incident.

Iako se incident dogodio u prosincu 2019., pozornost javnosti dospjela je tek ovaj tjedan nakon što je istaknuta kineska liječnica Ai Fen podijelila snimku s nadzornih kamera.