Klizište na Filipinima zatrpalo dva autobusa, ozlijeđeno najmanje 11 ljudi. Naređena evakuacija nekoliko sela

Sjeveroistočni monsun donio je kišu u južnoj regiji Mindanao, što je rezultiralo smrtonosnim poplavama i klizištima

A man wades through floodwaters brought about by heavy rains at a residential neighbourhood in Propseridad town, Agusan del Sur province on southern Mindanao island on February 1, 2024. Floods and landslides triggered by torrential rain have killed six people in the Philippines, with one other person missing, rescuers said February 1. (Photo by Erwin MASCARINAS / AFP)
FOTO: AFP

Klizište izazvano obilnim kišama u južnoj filipinskoj pokrajini zatrpalo je dva autobusa, ozlijedivši najmanje 11 ljudi, rekli su u srijedu dužnosnici za katastrofe.

Odron se dogodio u utorak navečer ispred rudnika zlata u gradu Maco u pokrajini Davao de Oro gdje su autobusi pokupili zaposlenike, priopćeno je.

Smrtonosne poplave i klizišta

Ozlijeđeni, uključujući jednog u kritičnom stanju, prebačeni su u bolnicu, objavila je u srijedu agencija za katastrofe grada Maco u objavi na Facebooku. Agencija za katastrofe također je izdala naloge za evakuaciju u pet sela u Macu, koji se nalazi na otoku Mindanao.

Sjeveroistočni monsun i pad niskog tlaka donijeli su kišu u južnoj regiji Mindanao od 28. siječnja do 2. veljače, što je rezultiralo smrtonosnim poplavama i klizištima, pokazuju podaci nacionalne agencije za katastrofe.