Kolinda Grabar-Kitarović čestitala Međunarodni dan žena citirajući - samu sebe

'Neće biti većeg skoka za čovječanstvo od postizanja stvarne ravnopravnosti žena', napisala je

24.2.2024., Zagreb - Bivsa predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic na trgu se fotografirala s prolaznicima. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
FOTO: Neva Zganec/PIXSELL

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je povodom Međunarodnog dana žena na svom Instagram profilu svim ženama odlučila čestitati njihov dan.

Uz svoju fotografiju u opisu je napisala da je razina ravnopravnosti žena u društvu bolja nego što je bila, no ima još dosta posla kako bi se postigla “stvarna ravnopravnost”.

‘Daleko smo stigli…’

Međutim, zanimljivo je što je citat koji je prva hrvatska predsjednica objavila upravo njezin citat. Dakle, odlučila je čestitati Dan žena citirajući – samu sebe.

“Daleko smo stigli – danas su žene astronautkinje, nuklearne fizičarke, vozačice trkaćih automobila, vojnikinje i predsjednice. Ipak, i dalje smo odbačene, maltretirane, podcijenjene i nedovoljno zastupljene. Neće biti većeg skoka za čovječanstvo od postizanja stvarne ravnopravnosti žena. – Ja povodom preuzimanja vođenja CWWL-a”, napisala je Grabar-Kitarović.

Foto: Kolinda Grabar-Kitarović/Instagram Instagram

Isti tekst Kolinda Grabar-Kitarović objavila je i na X-u, bivšem Twitteru, ali tamo nije odlučila samu sebe potpisati već je samo, uz svoju fotografiju, stavila citat.