Kontroverzni Tucker Carlson objavio da će intervjuirati Putina pa napao mainstream medije. Čuvena novinarka CNN-a ga pokopala

'Misli li on stvarno da mi ostali ne pokušavamo intervjuirati predsjednika Putina?'

FOTO: Twitter

Tucker Carlson, bivši voditelj Fox Newsa i širitelj teorija zavjera, potvrdio je da će intervjuirati Vladimira Putina nakon nagađanja koja su se pojavila jer je viđen u posjetu uredu ruskog predsjednika. U videu objavljenom na X-u, Carlson je objavio da će učiniti ono što drugi zapadni novinari nisu uspjeli u posljednje dvije godine: sjesti s Vladimirom Putinom.

On će, kaže, emitirati “nemontirani” intervjui kako bi gledatelju omogućio da “sam odluči”, pritom kritiziravši mainstream medije. Intervjue s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u zapadnim medijima ocijenio je “ulizivačkima” te osmišljenima da pružaju jednostrani pogled na rat u Ukrajini.

Ono što je Carlson propustio objasniti svojoj publici je činjenica da Putin od početka rata nije dao gotovo nijedan intervju moskovskim dopisnicima zapadnih medija, izbjegavajući sva pojavljivanja u medijima gdje bi mu se mogla postaviti teška pitanja o Ukrajini. No, nije se libio razgovarati s ruskim medijima pod snažnom kontrolom cenzora u Kremlju.

Odgovorila mu novinarka CNN-a

Naime, Carlson nije jedini zapadni novinar dovoljno hrabar da intervjuira Putina – on je jedini kojem je to dopušteno, piše britanski Telegraph. “Misli li Tucker stvarno da mi novinari ne pokušavamo intervjuirati predsjednika Putina svaki dan otkako je pokrenuo invaziju na Ukrajinu?”, napisala je Christine Amanpour, dopisnica CNN-a.

“To je apsurdno, a mi ćemo nastaviti tražiti intervju”, dodala je. Inače, Carlson je u svom četverominutnom izlaganju na X-u propustio spomenuti kolegu Evana Gershkovicha, novinara koji je izvještavao o Rusiji za Wall Street Journal. Gotovo godinu dana čami u ruskom zatvoru zbog optužbi za špijunažu. On i njegov list odlučno odbacuje te optužbe.

Odluka Kremlja da dopusti Carlsonu intervju s Putinom uslijedila je nakon što je on, primjerice, sugerirao da je Zelenski “diktator” koji je “bliži Lenjinu nego Georgeu Washingtonu”. Osim toga, više puta je dovodio u pitanje američku potporu Ukrajini.