Kosovski ministar otkrio identitet ubijenog: 'Ovo dokazuje tko stoji iza napada'. U Bruxellesu spremaju kaznu za Beograd?

Xhelal Sveçla navodi da se redaju dokazi o umiješanosti Vučića u napade na kosovsku policiju

FOTO: Twitter

Ministar unutarnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla na Facebooku je objavio nove informacije o napadu na kosovsku policiju u nedjelju. Navodi da je jedan od napadača tjelohranitelj direktora Sigurnosno-informativne agencije Srbije.

“Jučer smo preko snimke svjedočili prisustvu glavnog zločinca i vođe terorističke akcije Milana Radoičića. U međuvremenu je potvrđeno da je jedan od ubijenih Bojan Mijailović, tjelohranitelj srpskog šefa BIA-e (Bezbednosno-informativne agencije) Aleksandra Vulina tijekom njegova posjeta Republici Kosovo 2013. godine”, napisao je Sveçla.

Tvrdi da je Srbija u potpunosti uključena u teroristički napad

Tvrdi da je Srbija u potpunosti uključena u teroristički napad s ciljem destabilizacije Kosova. “Za to već postoji formalna i strukturna veza između umiješanosti Aleksandra Vučića u napad 24. rujna u Banjskoj. Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste i tjelohranitelj Aleksandra Vulina, šefa BIA-e, obojica su sankcionirani i nalaze se na američkoj crnoj listi. Ta dvojica su ujedno i dvoje najbližih ljudi srbijanskom predsjedniku”, dodaje.

Dje përmes video-pamjeve dëshmuam prezencën e kryekriminelit dhe udhëheqësin e aksionit terrorist Milan Radojiçiq….

Posted by Xhelal Sveçla on Wednesday, September 27, 2023

Sveçla smatra da je to samo još jedan od dokaza kako se namjere Srbije prema Kosovu nisu promijenile od doba Slobodana Miloševića. “Ove činjenice su još jedan dokaza da se ciljevi Srbije prema Republici Kosovo nisu nimalo promijenili od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, sad predsjednika aktualnog režima u Srbiji. I najveći optimisti koji su do sada sami sebe lagali o promjenama u ovoj zemlji, ovih su se dana uvjerili u suprotno”, zaključio je Sveçla.

Navodi da se redaju dokazi o umiješanosti Srbije

Piše i kako se redaju dokazi o službenoj povezanosti Srbije i terorističke skupine koja je počinila ubojstvo policajca Afrima Bunjakua. “Riječ je o potvrdi koju je srpska vojska izdala grupi prilikom predaje bacača granata, a koji je zaplijenila kosovska policija u akciji 24. rujna. Ono što smo stalno iznosili, sada potkrepljujemo nepobitnim činjenicama i dokumentima – Srbija politički, financijski i logistički podržava ove terorističke grupe”, piše Sveçla na Facebooku.

Shtohen një pas një dëshmitë e lidhjes zyrtare mes shtetit të Serbisë dhe grupit terrorist që kreu vrasjen e policit…

Posted by Xhelal Sveçla on Wednesday, September 27, 2023

Brojne zemlje, članice Europske unije (EU) traže uvođenje mjera protiv Srbije ako se dokaže povezanost te države s napadima u Banjskoj, navode diplomatski izvori bez preciziranja o kojem broju država se radi, piše Radio Slobodna Europa.