Krajnje bizarno. U Švedskoj se nekako zapalio vodeni park, zbog dima evakuirano cijelo susjedstvo

Požaru je prethodila eksplozija, a uzrok još nije poznat

FOTO: Screenshot X / Volcaholic

U švedskom Gothenburgu buknuo je veliki požar u vodenom zabavnom parku Oceana Waterworld koji je trenutno u izgradnji, javllja AP. Policija je priopćila da je 12 osoba lakše ozlijeđeno.

Šokantne snimke koje su se proširile društvenim mrežama pokazuju kako vatra guta jednu od instalacija Oceana Waterworlda. Plamen je potpuno spalio strukturu, ostavivši samo ogroman oblak gustog, crnog dima.

Upozorenje zbog gustog dima

Požaru je prethodila eksplozija, a uzrok još nije poznat. Zabavni park trebao je biti otvoren na ljeto. Izgradnja je stajala 10,6 milijuna dolara.

Gusti dim sukljao je u zrak nakon što se požar proširio na nekoliko tobogana i povezane objekte, zbog čega su evakuirani svi iz obližnjeg hotela i zgrada s uredima.

“Još nemamo informacija o ozlijeđenima. Trenutačno sve provjeravamo”, rekao je ranije glasnogovornik vodenog parka. Zbog gustog dima lokalno stanovništvo dobilo je upute od vatrogasaca da ne otvara prozore i vrata, i ne izlazi iz domova ako to baš nije neophodno, budući da gori velika količina plastike.