Krdo divljih svinja jutros snimljeno kod škole u Borovju, viđene i u drugim dijelovima Zagreba

Stanovnici Borovja ne znaju smijati se i li plakati

FOTO: Screenshot Facebook

Čini se da u Zagrebu, i to u najurbanije dijelove grada, sve češće zalaze divlje svinje. Građani su danas i jučer javili da su životinje viđene na dva kraja grada, na zapadu u Prečkom i na istoku na Borovju.

Zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Trpimir Goluža, na Facebooku je objavio video na kojemu svinja kopa po smeću na Prečkom. Video je snimljen jučer u jutarnjim satima.

“Kuda idu divlje svinje? 5. rujna 2023., rani jutarnji sati. Zagreb, Prečko, okretište tramvaja. Divlja svinja prčka po smeću dok čeka tramvaj. Kuda će?”, upitao je.

Kuda idu divlje svinje❓️5. rujna 2023., rani jutarnji sati.Zagreb, Prečko, okretište tramvaja.Divlja svinja prčka po smeću dok čeka tramvaj. Kud će❓️

Posted by Trpimir Goluža on Tuesday, September 5, 2023

Sedam svinja na Borovju

S Borovja pak jutros stiže snimka sedam svinja koje prelaze košarkaško igralište u blizini lokalne škole. Snimka je objavljena u grupi “Za bolje sutra – Za Borovje.”

Jutarnjem listu je čitateljica poslala nadrealnu sliku na kojoj krdo od sedam svinja uredno, jedna iza druge, prelazi pješački prelaz na Borovju, na križanju prije Doma zdravlja i škole. Index javlja da su divlje svine sinoć viđene i blizu Maksimira.

“Ne znam je l‘ bi se smijala ili plakala. Sat vremena prije nego što djeca dolaze u školu, delegacija svinja hoda uz školu gdje uskoro stižu djeca. Vrijeme je da se nešto poduzme konkretno jer nam je grad u rasulu. Lako je za svinje, one dolaze i odlaze. Veći problem su štakori kojih ima posvuda i oni ne bježe nego se samo kote po grmljima i kanalizacijama te naselje postaje njihov teritorij”, kazala je jedna stanarka Borovja Jutarnjem.