Krivac za nesreću u Dicmu divljao po cesti. 'Vozio mi je preblizu, pokušavao preteći na punoj crti'

Javio se svjedok ponašanja privedenog 44-godišnjaka

08.09.2023.,Dicmo -  Oko 18:35 sati na cesti D1 na podrucju Dicma dogodila prometna nesreca, sudar dva osobna vozila. Cetiri  osobe prevezene na pruzanje lijecnicke pomoci. Cesta je u cijelosti zatvorena za promet. Na mjestu dogadjaja je  ocevid. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Danas u jutarnjim satima u splitskoj bolnici preminula je 18-godišnja putnica koja je stradala u sinoćnjoj teškoj prometnoj nesreći u Dicmu, na predjelu Prisoje.

Nesreća se dogodila u 18:35 kada je 44-godišnji vozač osobnog vozila prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kojem su se nalazile tri ženske osobe. Kako su naknadno doznali mediji, 18-godišnjakinja koja je preminula u bolnici je rukometašica Maja Zorica, članica ŽARK Split.

‘Pokušavao je preteći preko pune crte’

Pred kameru Dnevnika Nove TV stao je svjedok nesreće, koji je opisao ponašanje osumnjičenog 44-godišnjaka.

“Vozio je preblizu mene i drugih sudionika. Pokušavao je preteći u situacijama daleko od preporučene, dakle puna crta, zavoji, izbacivao se cijelo vrijeme. Propustio sam ga iz razloga da ne sudjelujem ja u nesreći. Odmakao sam se, onda sam se vratio na cestu i nekih pet, šest kilometara dalje sam svjedočio prometnoj nesreći”, prepričao je svjedok za Dnevnik.hr, portal Nove TV.

Bio je pijan

Ovakva vožnja osumnjičenog za izazivanje nesreće ne čudi ako se zna da je policija utvrdila da je bio pod utjecajem alkohola.

“Utvrđeno je da je 44-godišnji vozač pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom i u jednom trenutku prešao na suprotni kolnički trak i udario u vozilo u kojem su bile tri ženske osobe. On je u bolnici, ima teške tjelesne ozljede”, rekla je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, idući tjedan općina Dicmo organizira sastanak na temu poboljšanja sigurnosti dionice ceste na kojoj se dogodila tragedija.