Ledo seli pogon za proizvodnju tijesta u Srbiju. Zagorski štrukli će se raditi u Beogradu

Zaposlenicima zagrebačke tjestare nude prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda

30.11.2023., Zagreb - Na Trgu kralja Tomislava Ledo je novinarima i influenserima predstavio ovogodisnju adventsku ponudu - Ledoexperiance zonu, Ledo kucicu te klizanje s Ledom Medom. Strukle.
 Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Ledova linija za proizvodnju tijesta seli iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiju, točnije u Frikom čiji je vlasnik također Nomad Foods. Zaposlenicima zagrebačke tjestare nude prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda.

Razlog za preseljenje linije za tijesto, kako se već pisalo, nedostatak je prostora za četiri milijuna eura vrijedne strojeve koji će proizvoditi King sladoled. Instalirat će ih sljedeće godine upravo na mjestu gdje je smještana linija za tijesto, izvijestili su Hinu iz Leda.

Na upit koliko je zaposlenih u zagrebačkoj tjestari, odgovorili su da u tom pogonu trenutno zapošljavaju 45 zaposlenika. Unatoč proširenju pogona za proizvodnju sladoleda, kompaniji je u interesu zadržati radnike tjestare ako oni prihvate nova radna mjesta.

‘Razgovaramo o njihovim željama’

“Sa svakim od zaposlenika pojedinačno razgovaramo o njihovim željama i planovima te se nadamo i vjerujemo da će veći dio njih odlučiti nastaviti raditi u Ledu na radnim mjestima vezanim za sladoled”, odgovorili su iz Leda na upit Hine.

Predsjednik sindikata PPDIV Denis Paradiš potvrdio je za Hinu da se Uprava obvezala zadržati sve bivše zaposlenike tjestare, ali sada velikoj većini njih nudi manje plaće, odnosno manje koeficijente i manje složene poslove.

“Takav pristup radnicama s višegodišnjim stažom nije korektan”, ističe Paradiš. Ne spori pravo vlasnika na poslovnu odluku o preseljenju dijela proizvodnje u Frikom, ali mu je, kako kaže, pomalo komično da će se Zagorski štrukli proizvoditi u Srbiji.